Лисица, за която се предполага, че е препарирана, приковава погледите в София.От

...
Лисица, за която се предполага, че е препарирана, приковава погледите в София.От
Коментари Харесай

Лисица с едно ухо стряска столичани в квартал Лозенец СНИМКИ

Лисица, за която се допуска, че е препарирана, приковава погледите в София.

От обява в обществената мрежа Фейсбук разбираме, че лисицата е позиционирана в региона на Южен парк. Крис М. е споделил фотоси на лисицата и е написал: " Арт инсталацията на квартал Лозенец ".

Крис споделя в мненията под поста си, че се е стреснал, когато видял животното. 

" Нямам никаква визия кой го е сътворил това. От няколко дни седи по този начин там - в градинката. Мен персонално ме стресна. Кучето ми също се стресна. Не споделям, че е ок, само че няма какво да се направи по този начин или другояче. Предпочитам да се посмея на концепцията, вместо да се угнетявам за нещо кой знае по кое време убито. Аз персонално съм срещу всякакво принуждение над животни. Имам вкъщи две котки и куче, избавени от неприятни хора. Тъпо или не - мъртво е. Аз какво да направя? Озадачен съм и по тази причина направих тази обява ", написа той.

По думите на Крис лисицата се намира на двадесет метра от входа на жилищния блок, в който живее.

" Не знам тази дали е препарирана, само че в Княжево, ул. " Райска градина ", има жива. Засичал съм я няколко пъти, дори вечер си обикаля по улиците на квартала ", написа Теодор Тодоров в секцията за мнения.

На фотосите, споделени в мрежата, се вижда, че едното ухо на животното липсва.

" Къде й е лявото ухо? ", пита консуматор на Фейсбук.

Препарирането на животни е техника, при която тяхната кожа се обработва и инсталира върху неестествен скелет. Могат да се препарират всевъзможни гръбначни животни – бозайници, птици, риби, влечуги и земноводни. Основното ѝ приложение е за разработване на ловни и риболовни титли, както и на експонати за музеите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР